Favicon of mtc.gov.mk Website information for Mtc / mtc.gov.mk


SLD: mtc
SLD Length: 3
TLD: gov.mk
IP Address: 95.180.156.233
ISP: NEOTEL DOO export-import Skopje
Country: Macedonia (MK)
HTTP Status-Code: 200
Response Time: 428 ms
Page Speed: 11%
Alexarank: #1,643,546
Meta Title: Министерство за Транспорт и Врски
GaID: UA-78446761-1
Updated 3 month(s) ago

Hosting Location


Latitude: 41.8333
Longitude: 22
Timezone: Europe/Skopje
Country: Macedonia (MK)

Homepage Resource Analysis

Similarly Ranked Websites


Kakcho.com
Kakcho.com

Kakcho is your new fashion styling partner. Now get instant fashion advice with a click of a button.

1,643,556

Le site officiel des FPC
Flamnet.info

Les FLAM c´est l´expression de toute une communauté, de tout un peuple qui dit non au racisme d´Etat et à l´esclavage en Mauritanie, pour une autre Mauritanie,...

1,643,560

DNS Records


DNS (Domain Name System) is a system that converts human-readable website names into computer-readable numeric IP addresses.

Host Type TTL Other
mtc.gov.mk. NS 10800 ns1.neotel.com.mk.
mtc.gov.mk. NS 10800 ns2.neotel.com.mk.
mtc.gov.mk. A 10800 95.180.156.233
mtc.gov.mk. MX 10800 10 mail.mtc.gov.mk.
mtc.gov.mk. SOA 10800 ns1.neotel.com.mk. hostmaster.neotel.com.mk.mtc.gov.mk. 2018101700 3600 600 1209600 10800

Heading Analysis


ИЗДВОЕНИ ПРОЕКТИ
СЛЕДНАТА НЕДЕЛА ЌЕ СЕ РАСПИШЕ ЈАВЕН ПОВИК ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА 37 СОЦИЈАЛНИ СТАНОВИ ВО СТРУМИЦА
НОВ МОДЕРЕН ЦЕНТАР ЗА КОНТРОЛА НА СООБРАЌАЈОТ ВО ЗЕМЈАВА
Историски најголеми вложувања во изградба и реконструкција на патната мрежа во Македонија
Е-МИНИСТЕРСТВО
ЈАВНИ ОГЛАСИ
РЕГУЛАТИВА / ЗАКОНСКИ ПРОПИСИ
Листа на превозници со доделени ЕКМТ -У6
Одлуки по интерен оглас бр 01/2018
Соопштение за испити 25.01.2019
Термин за аплицирање за нераспределени годишни ЕКМТ дозволи за 2019 година
Интерен оглас за унапредување на 10 (десет) административни службеници бр 01/2018
Презентирана Националната Транспортна Стратегија 2018-2030
Среќни Новогодишнии Божиќни празници
Заврши изгардбата на гасоводот од Штип до Неготино
Визер ќе опслужува четири нови дестинации од Охрид и две нови од Скопје
Е - Одобрение за градење
Електронска регистрација на патни линии
Градежно земјиште
Деловен простор
Е - Концесии
Е - урбанизам
Е - Сообраќај
Товарен транспорт
Мое такси
Термин за аплицирање за нераспределени годишни ЕКМТ дозволи за 2019 година
Интерен оглас за унапредување на 10 (десет) административни службеници бр 01/2018
Соопштение за испити
ОГЛАС за распределба на социјални станови во Кочани и Македонски брод
Градење
Урбанизам
Градежно земјиште
Патен сообраќај
Железнички сообраќај
Воздухопловство
Внатрешна пловидба
Станбена и комунална изградба и домување
Поштенски услуги
Министерство за Транспорт и Врски
Министерство за Транспорт и Врски
Министерство за Транспорт и Врски
Министерство за Транспорт и Врски
Министерство за Транспорт и Врски
Министерство за Транспорт и Врски
Министерство за Транспорт и Врски
Министерство за Транспорт и Врски
Министерство за Транспорт и Врски
Видео камери од наплатни станици и гранични премини

Websites hosted on same IP


Traffic and Rank History


 • Alexa Rank History
 • Search Traffic History

Full Whois Report


% Domain Information over Whois protocol
% 
% Whoisd Server Version: 3.9.0
% Timestamp: Sun Feb 03 12:53:19 2019

domain:    mtc.gov.mk
registrant:  MARNET-R01396
admin-c:   MARNET-C18215
nsset:    MARNET-NS01397
registrar:  MARNET-REG
registered:  27.08.2009 14:00:00
changed:   12.10.2016 13:24:58
expire:    27.08.2019

contact:   MARNET-R01396
org:     МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ на Република Македонија
name:     МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ
address:   ул. Црвена Скопска Oпштина бр. 4, Скопје
address:   Скопје
address:   1000
address:   MK
address:   MK
phone:    +389.23145422
e-mail:    ivica.micev@mtc.gov.mk
registrar:  MARNET-REG
created:   01.01.2013 02:56:22
changed:   18.08.2014 12:40:59

contact:   MARNET-C18215
name:     Марко Стојановски
address:   -
address:   -
address:   -
address:   MK
phone:    +389.23145422
e-mail:    marko.stojanovski@mtc.gov.mk
registrar:  MARNET-REG
created:   28.04.2016 17:59:25

nsset:    MARNET-NS01397
nserver:   ns1.neotel.com.mk (80.77.144.10)
nserver:   ns2.neotel.com.mk (80.77.144.11)
tech-c:    MARNET-C01325
registrar:  MARNET-REG
created:   01.01.2013 04:27:40

contact:   MARNET-C01325
name:     Ивица Мицев
address:   -
address:   Скопје
address:   1000
address:   MK
phone:    +389.23145422
e-mail:    ivica.micev@mtc.gov.mk
registrar:  MARNET-REG
created:   01.01.2013 01:08:33

HTTP Headers


Date: Sun, 03 Feb 2019 11:52:11 GMT
Server: Apache/2.4.7 (Ubuntu)
Set-Cookie: ci_session=a%3A5%3A%7Bs%3A10%3A%22session_id%22%3Bs%3A32%3A%22a9a4c8195794f8c1f8ed5e70186f91c1%22%3Bs%3A10%3A%22ip_address%22%3Bs%3A14%3A%2268.183.131.199%22%3Bs%3A10%3A%22user_agent%22%3Bs%3A109%3A%22Mozilla%2F5.0+%28Windows+NT+6.1%3B+WOW64%29+AppleWebKit%2F537.36+%28KHTML%2C+like+Gecko%29+Chrome%2F37.0.2062.120+Safari%2F537.36%22%3Bs%3A13%3A%22last_activity%22%3Bi%3A1549194731%3Bs%3A9%3A%22user_data%22%3Bs%3A0%3A%22%22%3B%7Db0495a65ce6bd25747bba9b67c9b4fca; expires=Sun, 03-Feb-2019 21:52:11 GMT; Max-Age=36000; path=/ ci_session=a%3A5%3A%7Bs%3A10%3A%22session_id%22%3Bs%3A32%3A%22a9a4c8195794f8c1f8ed5e70186f91c1%22%3Bs%3A10%3A%22ip_address%22%3Bs%3A14%3A%2268.183.131.199%22%3Bs%3A10%3A%22user_agent%22%3Bs%3A109%3A%22Mozilla%2F5.0+%28Windows+NT+6.1%3B+WOW64%29+AppleWebKit%2F537.36+%28KHTML%2C+like+Gecko%29+Chrome%2F37.0.2062.120+Safari%2F537.36%22%3Bs%3A13%3A%22last_activity%22%3Bi%3A1549194731%3Bs%3A9%3A%22user_data%22%3Bs%3A0%3A%22%22%3B%7Db0495a65ce6bd25747bba9b67c9b4fca; expires=Sun, 03-Feb-2019 21:52:11 GMT; Max-Age=36000; path=/ ci_session=a%3A6%3A%7Bs%3A10%3A%22session_id%22%3Bs%3A32%3A%22a9a4c8195794f8c1f8ed5e70186f91c1%22%3Bs%3A10%3A%22ip_address%22%3Bs%3A14%3A%2268.183.131.199%22%3Bs%3A10%3A%22user_agent%22%3Bs%3A109%3A%22Mozilla%2F5.0+%28Windows+NT+6.1%3B+WOW64%29+AppleWebKit%2F537.36+%28KHTML%2C+like+Gecko%29+Chrome%2F37.0.2062.120+Safari%2F537.36%22%3Bs%3A13%3A%22last_activity%22%3Bi%3A1549194731%3Bs%3A9%3A%22user_data%22%3Bs%3A0%3A%22%22%3Bs%3A8%3A%22language%22%3Bs%3A2%3A%22mk%22%3B%7D3530931fc17d4c57377dbdf54ea79910; expires=Sun, 03-Feb-2019 21:52:11 GMT; Max-Age=36000; path=/
Vary: Accept-Encoding
Content-Encoding: gzip
Keep-Alive: timeout=5, max=500
Connection: Keep-Alive
Content-Type: text/html; charset=UTF-8
Go to top

Comments / Reviews / Feedbacks / Ratings for mtc.gov.mk